Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις Δελτίου #238

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ή ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

     Η είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ φανερώνει τον Ερχομό της Βασιλείας, τον οποίο θα εκπληρώσει ο Βασιλιάς-Μεσσίας με το Πάσχα του θανάτου του και της Αναστάσεώς του. Εορτάζοντας αυτή την είσοδο την Κυριακή των Βαΐων, η θεία Λατρεία της Εκκλησίας ανοίγει τη Μεγάλη Εβδομάδα (από την Κατήχηση της Καθ. Εκκλησίας, 560).

    Σήμερα η Εκκλησία εισάγεται στο Μυστήριο του Κυρίου της, Σταυρωμένου, ενταφιασμένου και Αναστημένου, ο οποίος, εισερχόμενος στην Ιερουσαλήμ έδωσε το προμήνυμα του μεγαλείου του. Οι Χριστιανοί κρατούν κλαδιά φοινίκων κι ελιάς ως σημείο και σύμβολο του βασιλικού θριάμβου του Χριστού, ο οποίος τον απέκτησε αφού υπέστη τον σταυρικό θάνατο.

      Το νόημα της ημέρας περιλαμβάνεται στα λόγια του Αποστόλου: ‘συμπάσχουμε με το Χριστό για να συνδοξαστούμε μαζί του’. 

    Την Μεγάλη Εβδομάδα κάνουμε ανάμνηση του κεντρικού Μυστηρίου της πίστεώς μας. Παρότι ακόμη δεν γνωρίζουμε τα μέτρα που θα καθορίσει η Πολιτεία για την τέλεση των Ακολουθιών μας και το πόσα άτομα θα επιτραπεί να είναι παρόντα, όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε πνευματικά είτε με την προσωπική μας εξομολόγηση είτε συμμετέχοντας με όποιο τρόπο μπορούμε στην Κυριακή των Βαΐων και το Πασχαλινό Τριήμερο, μέσα στην προσευχή και την μελέτη του Πάθους του Κυρίου μας.

Εύχομαι να μην περάσει αυτό το Πάσχα χωρίς να αγγίξει και να γλυκάνει την ψυχή μας.

à Στις θείες λειτουργίες τηρούνται τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από το κράτος και ο αριθμός των πιστών είναι περιορισμένος.

à Παρακαλώ τηλεφωνείτε στον Εφημέριο για  να δηλώσετε την συμμετοχή σας στη Θεία Λειτουργία.

 Ανακοινώσεις:

· Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας είναι ανοικτός το Σάββατο και την Κυριακή για ατομική προσευχή.

· Ευχαριστούμε την Ανώνυμη κυρία που πρόσφερε €20 για την επισκευή του Αγίου Αντωνίου.

· Επειδή φέτος δεν θα τελέσουμε Ακολουθίες Μετανοίας, καλύτερο θα ήταν αν κάποιος θέλει να εξομολογηθεί για να προετοιμαστεί για το Πάσχα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον π. Ιωσήφ για να κλείσει ραντεβού.

· Ο Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού, στην Άνω Σύρο, δεν θα τελεστεί φέτος εφόσον δεν επιτρέπονται λιτανείες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.