Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις Ενοριακού Δελτίου #237

 Η Χαρά της Αγάπης

που βιώνεται μέσα στην Οικογένεια

είναι επίσης χαρά της Εκκλησίας.

 

         Πριν 5 χρόνια και μετά από 2 Συνόδους των Επισκόπων, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε αυτή την Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση για την Οικογένεια.

  Φέτος στις 19 Μαρτίου πάλι ο Πάπας ανακήρυξε ένα έτος αφιερωμένο στην οικογένεια, όχι απλά ως επέτειο ενός κειμένου αλλά επειδή η οικογένεια δοκιμάζεται τρομερά αυτό τον καιρό.

  Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία των οικογενειών. Η πανδημία επηρεάζει κυρίως την οικογένεια.

  Οικογένειες έχασαν μέλη τους από τον κορωνοϊό χωρίς να τους αποχαιρετήσουν φυσιολογικά. Το οικονομικό βάρος από την ανεργία και τα επιπλέον έξοδα δημιουργούν άγχος και πίεση στις οικογένειες. Η καραντίνα δημιουργεί εντάσεις (που μερικές φορές διογκώνεται σε βία: φυσική, λεκτική ή και ψυχολογική) μέσα στην οικογένεια όταν όλοι αναγκάζονται να εργάζονται, να πηγαίνουν σχολείο και να συμβιώνουν 24 ώρες την ημέρα στον ίδιο χώρο.  Τα διαζύγια αυξήθηκαν καθώς και οι πολιτικοί γάμοι, ενώ η εκκλησιαστική ζωή για όλους έχει περιοριστεί ως εξαλειφθεί. Η πνευματική ζωή της οικογένειας έχει δεχθεί μεγάλα πλήγματα.

  Ο Πάπας καλεί όλη την Εκκλησία να ξανακοιτάξει και να φροντίσει την οικογένεια. Αν έχουμε μία υγιή οικογένεια θα έχουμε και μία υγιή κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό η οικογένεια να ξαναβρεί τις ρίζες της και να στηρίζεται στις χριστιανικές της αξίες.

  Ας αναζητήσουμε ξανά τη χαρά που γεννάται μέσα στην οικογενειακή αγάπη. Ας φροντίσουμε τις οικογένειές μας. Ας δώσουμε στις οικογένειές μας την ευκαιρία να μας ωριμάσουν και να μας βελτιώσουν ως ανθρώπους. Ας εκτιμήσουμε ξανά την οικογένειά μας ως υπέρτατο αγαθό.

 

à Στις θείες λειτουργίες τηρούνται τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από το κράτος και ο αριθμός των πιστών είναι περιορισμένος.

à Παρακαλώ τηλεφωνείτε στον Εφημέριο για  να δηλώσετε την συμμετοχή σας στη Θεία Λειτουργία.

  

Ευχαριστούμε για τις προσφορές σας:

· Στη μνήμη Θηρεσίας Λ. Βαμβακάρη, τα παιδιά της πρόσφεραν €200 στην Κάριτας Αγ. Γεωργίου.

· Στη μνήμη του Ιωάννη Ρούσσου, η σύζυγός του Αικατερίνη Ρούσσου πρόσφερε €50 για τις ηλεκτρικές καμπάνες του Αγίου Σεβαστιανού.

 

Ανακοίνωση:

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας είναι ανοικτός το Σάββατο και την Κυριακή για ατομική προσευχή.