Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ενοριακό Δελτίο #233

 

Αγαπητοί μου Ενορίτες,

        Μετά από 6 εβδομάδες καραντίνας, και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων, επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για τις λειτουργικές μας συνάξεις σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  Την ημέρα των Χριστουγέννων, 25/12/20, θα τελεστεί θεία Λειτουργία κατά το εξής πρόγραμμα:

9:00 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη (Καπουκκίνων)

9:30 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Σεβαστιανού

11:00 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Σεβαστιανού

11:00 π.μ. Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

6:00 μ.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Σεβαστιανού

    Καθ’ ότι επιτρέπονται ένα άτομο ανά 15μ2  με μέγιστο αριθμό 25 ατόμων στους ενοριακούς ναούς, δεν μπορούμε να τελέσουμε λειτουργία στην Αγία Τριάδα, αλλά ούτε στο εξωκλήσι του Χριστού, εφόσον δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

  Για τον ίδιο λόγο θα τελεστούν 3 λειτουργίες στον Αγ. Σεβαστιανό. Στον Καθεδρικό Ναό επιτρέπονται 50 άτομα.

  Καλό θα ήταν, οι ενορίτες του Αγίου Σεβαστιανού να μου τηλεφωνήσουν στο 22810 88804 για να μου δηλώσουν σε ποια λειτουργία προτιμούν να έρθουν για να μην υπάρχει συνωστισμός.  

  Για εξομολόγηση, θα είμαι διαθέσιμος έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση.

  Κοινωνίες σε ασθενείς και ηλικιωμένους δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε, αλλά αν κάποιος το επιθυμείς, μπορούμε μετά από τηλεφωνική συνεννόηση να σας φέρουμε μεμονωμένα.

  Λόγω της κατάστασης φέτος δεν φτιάξαμε τις φάτνες στους ναούς μας όπως γίνονταν κάθε χρόνο, αλλά φέτος είναι πιο απλές.    

  Δεν επιτρέπεται να τελεστεί θεία Λειτουργία με συμμετοχή λαού τις ενδιάμεσες Κυριακές, επομένως η εορτή της Αγίας Οικογένειας δεν θα μπορέσει να γίνει φέτος. Όμως δεν ξεχάσαμε τα ζευγάρια που τέλεσαν την επέτειό τους φέτος και θα τους προσφέρουμε και πάλι την εικόνα της Αγίας Οικογένειας ως ενθύμιο της επετείου των.

  Η θεία Λειτουργία στις ενδιάμεσες Κυριακές θα μεταδίδεται και πάλι από το κανάλι SYROS TV1 και διαδικτυακά στις 11 το πρωί & στις 5 το απόγευμα.

  Την Πρωτοχρονιά (1/1/2021) και την ημέρα των Θεοφανίων (6/1/21) θα τελεστούν λειτουργίες κατά το εξής πρόγραμμα:

9:00 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη (Καπουκκίνων)

9:30 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Σεβαστιανού

11:00 π.μ. Στον Ι.Ν. Αγ. Σεβαστιανού

11:00 π.μ. Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

 

  Φέτος δεν θα γίνουν οι ευλογίες των οικογενειών στα σπίτια σας με τον καθιερωμένο αγιασμό. Όμως, όποιος θέλει, την ημέρα των Θεοφανίων και την επόμενη μέρα θα υπάρχουν φιαλίδια με αγιασμένο νερό στους Ναούς και μία προσευχή για την ευλογία της οικογένειά σας που μπορείτε να έρθετε να παραλάβετε μόνοι σας.

  Οι ναοί του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Σεβαστιανού και της Αγίας Τριάδας θα είναι ανοικτά για ατομική προσευχή στις 24, 25, 27 & 31 Δεκεμβρίου  2020 και 1, 2, 3, 6 & 7 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 π.μ. ως την 1 μ.μ.

 

  Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για τις προσφορές σας: Για τις ηλεκτρικές καμπάνες του Αγ. Γεωργίου, Ανώνυμοι €70, εις μνήμη Γεωργίου Ξανθάκη - Χαλαβαζή, τα αδέλφια €220. Στην Κάριτας Αγ. Γεωργίου η Λουίζα Ρούσσου €20 και ο Λεονάρδος Δαλέζιος €30. Για τις Ενοριακές Καμπάνες, εις μνήμη Γεωργίου Ξανθάκη - Χαλαβαζή, ο Μάριος και η Γαρύφαλλο Ξανθάκη €50 και η Αγγελική Ξανθάκη και ο Ηλίας Παπαφίγκος €20.

Από τους κάβους της Παναγίας του Ροδαρίου δόθηκαν €90 σε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας. Για τις ηλεκτρικές καμπάνες του Αγίου Σεβαστιανού €50 από Ανώνυμο και €50 από Πετρίνα Τζώρτζη Ρούσσου.

  Λόγω της μακρόχρονης καραντίνας, τα Ενοριακά Συμβούλια αποφάσισαν  να μην συγκεντρώσουμε τώρα τα ενοριακά δικαιώματα και επιβαρύνουμε ενορίτες μας οι οποίοι δεν εργάζονταν αυτό το διάστημα. Η συγκέντρωσή τους θα γίνει πριν το Πάσχα, πρώτα ο Θεός.

 

Ο Επίσκοπός μας Πέτρος και ο Σεβασμιότατος Φραγκίσκος,

ο Εφημέριος, οι Πατέρες Καπουκκίνοι, τα Ενοριακά Συμβούλια,

τα Συμβούλια της Κάριτας και οι Κατηχήτριες

Σας ευχόμαστε η Γέννηση του Χριστού να φωτίσει τις καρδιές και τις

ζωές σας, να σας γεμίσει ελπίδα για το 2021 και να σας δώσει πολλές

ευκαιρίες να γευθείτε και να δώσετε αγάπη!

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο του Νέο Έτος!