Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

 



ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

 

«ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»

Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και η Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου- Σάμου,  αναγγέλλουμε την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη μας.

Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας, την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη, η οποία υποβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του έτους 2016, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ονόμασε νέο Αρχιεπίσκοπο τον γεννημένο το έτος 1970, πανοσιολογιότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, του Εφημεριακού Κλήρου της Επισκοπής Σύρου.

Ο γνωστός σε όλους μας νέος Ποιμενάρχης έρχεται με τα δικά του πλούσια πνευματικά και φυσικά χαρίσματα να συνεχίσει και να εμπλουτίσει τη ζωή της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό με χαρά τον υποδεχόμαστε και απευθυνόμαστε στον Κύριο επαναλαμβάνοντας Του: «Μείνε μαζί του Κύριε»!

Η εις Επίσκοπο χειροτονία και η ανάληψη των αρχιερατικών καθηκόντων του εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου προβλέπεται να γίνουν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου  στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου  2021. Θα τηρηθούν απόλυτα τα μέτρα προστασίας της υγείας  που τότε θα έχει ορίσει η πολιτεία και  οι συμβουλές που θα έχει δώσει η Εκκλησίας μας.

 

Τήνος 25 Ιανουαρίου 2021

Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου

 

 

+Νικόλαος,

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος