Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ημέρα των ασθενών



Κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου θυμόμαστε ιδιαίτερα τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους, καθότι εκείνη την ημέρα εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Παναγία στη Λούρδη. Στην Λούρδη έχουν σημειωθεί πολλά θαύματα σε ασθενείς. Αυτά είναι πιστοποιημένα θαύματα, σε ασθένειες που δεν θεραπεύτηκαν με φάρμακα αλλά με τη μεσιτεία της Παναγίας.

Ποιος από εμάς δυστυχώς δεν έχει κάποιον για τον οποίο να προσευχηθεί αυτή την ημέρα; Όλοι έχουμε.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εμψυχώσουμε τους ασθενείς μας. Τους ζητάμε να προσφέρουν τον πόνο τους για την σωτηρία των ψυχών. Μακάρι να πάρουν σοβαρά την προτροπή μας. Η πίστη τους και η προσευχή τους βοηθάει κι εμάς και τους ίδιους. Είναι απίστευτο το τι καταφέρνει η πίστη σε δύσκολες στιγμές. Πολλές φορές όχι αυτό που ζητάμε ή περιμένουμε εμείς, αλλά αυτό που η αγάπη του Θεού έχει φυλαγμένο για μας.

Αυτή η ημέρα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας την πνευματική μας καλλιέργεια. Να μην αφήσουμε τελευταία στιγμή να επικαλούμαστε την πίστη μας, αλλά να έχουμε συγκεντρώσει τον θησαυρό μας από τότε που είμαστε δυνατοί. Αυτή την ημέρα καλούμαστε να διευρύνουμε την καρδιά μας με αγάπη για τους ασθενείς αδελφούς μας και με θαυμασμό. Κι αν είστε ασθενείς, δείξτε λίγη υπομονή και με μας που δεν μπορούμε να σας καταλάβουμε.

Σας καλώ όλους να μελετήσουμε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την ημέρα των ασθενών και να προσευχηθούμε ιδιαίτερα για τους γνωστούς και για τους αγαπημένους μας που δοκιμάζονται. Ας προσευχηθούμε πολύ. Έχουν ανάγκη την προσευχή μας. Έχουμε ανάγκη την προσευχή, όσο δεν φαντάζεστε.

Και κάθε μέρα να προσευχόμαστε. Ο Θεός να θεραπεύσει, να ανακουφίσει και να παρηγορήσει.