Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ανακοινώσεις Ενοριακού Δελτίου 193


Ανακοινώσεις:
Ø Κάθε Τρίτη της Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, από τις 6 ως τις 8 το βράδυ θα γίνεται έκθεση του Πανάχραντου Μυστηρίου και θα υπάρχει δυνατότητα εξομολόγησης από τους πατέρες Καπουκκίνους. Κάντε μία στάση.

Ø Αναζητούμε νέα μέλη για την επιτροπή Κάριτας του Αγίου Σεβαστιανού. Αν έχετε την διάθεση και το χρόνο να ασχοληθείτε με το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, σας περιμένουμε.

Ø Όπως κάθε χρόνο στην αρχή της Τεσσαρακοστής θα υπάρχουν στους ναούς του Αγ. Γεωργίου και του Αγ. Σεβαστιανού πουγκάκια για την Κάριτας. Ίσως αυτά που μας περισσεύουν εμάς να τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι. Ας είμαστε γενναιόδωροι.


Από το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου
για την φετινή Τεσσαρακοστή
«Όλη η κτίση προσμένει με λαχτάρα πότε θα φανερωθεί
η δόξα των παιδιών του Θεού» (Ρωμ 8,19)
Να νηστεύουμε, δηλαδή να μάθουμε να μεταβάλουμε τη συμπεριφορά μας προς τους άλλους και προς τα πλάσματα: από τον πειρασμό να “καταβροχθίζουμε” τα πάντα για να χορτάσουμε τη λαιμαργία μας, στην ικανότητα να υποφέρουμε από αγάπη, η οποία μπορεί να καλύψει το κενό της καρδιάς μας. Να προσευχόμαστε, για να μπορέσουμε να απαρνηθούμε την ειδωλολατρία και την αυτάρκεια του εαυτού μας, και να ομολογήσουμε πως έχουμε ανάγκη από τον Κύριο και από το έλεός του. Να κάνουμε ελεημοσύνη, για να εξέλθουμε από την ανοησία να ζούμε και να συσσωρεύουμε τα πάντα για τον εαυτό μας, με την ψευδαίσθηση πως εξασφαλίζουμε για μας ένα μέλλον που δεν μας ανήκει. Κι έτσι να ξαναβρούμε τη χαρά του σχεδίου που ο Θεός έθεσε μέσα στην κτίση και μέσα στην καρδιά μας: να αγαπούμε Αυτόν, τους αδελφούς μας και ολόκληρο τον κόσμο, και σε αυτή την αγάπη να βρούμε την αληθινή ευτυχία.