Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η Κυριακή, ημέρα του Κυρίου, ημέρα ευχαριστίας!


«Η Κυριακή είναι η μέρα για να κάνεις ειρήνη με την ζωή» 
(Πάπας Φραγκίσκος) 
     
  «Η Κυριακή είναι η μέρα για να κάνουμε ειρήνη με τη ζωή, λέγοντας: η ζωή είναι πολύτιμη, δεν είναι εύκολη, μερικές φορές είναι οδυνηρή, αλλά είναι πολύτιμη» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στην κατηχητική του ομιλία.
  «Η Κυριακή δεν είναι η μέρα που ακυρώνει τις υπόλοιπες μέρες, αλλά μια μέρα για να τις θυμηθούμε, να τις ευλογήσουμε και να κάνουμε ειρήνη με τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι έχουν πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσουν, και παρόλα αυτά δεν ζουν σε ειρήνη με τη ζωή».
  Η μέρα της ανάπαυσης «είναι η χαρά του Θεού γι’ αυτό που δημιούργησε. Είναι η ημέρα περισυλλογής και ευλογίας. Είναι η στιγμή της περισυλλογής, είναι η στιγμή του αίνου, όχι διαφυγής. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να πούμε: πόσο όμορφη είναι η ζωή! Σε αντίθεση με την ανάπαυση ως φυγή από την πραγματικότητα, οι Δέκα Εντολές θέτουν την ανάπαυση ως ευλογία της πραγματικότητας».
  Ο Πάπας παρατήρησε: «Για μας τους Χριστιανούς, το κέντρο της ημέρας του Κυρίου, της Κυριακής, είναι η θεία Ευχαριστία, που σημαίνει ευγνωμοσύνη. Είναι η μέρα να πεις στο Θεό: ‘Σ’ ευχαριστώ, Κύριε, για τη ζωή, για την ευσπλαχνία σου, για όλα τα δώρα σου!’».
Καθολική, φύλλο 232

ÐÑ

Ανώνυμος πρόσφερε 20 στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων στη μνήμη Δημητρίου Αλτουβά.