Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις


Ανακοίνωση από την χορωδία του Αγίου Σεβαστιανού
           «Όσες γυναίκες αγαπούν το ομαδικό τραγούδι και επιθυμούν να ενταχθούν στην ενοριακή μας χορωδία, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον εφημέριο ή τους οργανοπαίκτες. Η Χορωδία πραγματοποιεί 1 εβδομαδιαία πρόβα το διάστημα από Νοέμβριο έως το Πάσχα, με σκοπό την προετοιμασία και την εμψύχωση των θρησκευτικών τελετών.  Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ηλικίας 15 ετών και άνω.»

Άγιος Βικέντιος Φερρέρ (1350-1419)
  Ο Άγιος Βικέντιος, ο μεγάλος και φλογερός Ιεραπόστολος του 15ου αιώνα, θεωρείται από τους χαρισματικούς Αγίους της εποχής του. Έχοντας το χάρισμα των γλωσσών, όπως οι Απόστολοι, διέρχεται όλη σχεδόν την Ευρώπη, κηρύττοντας το λόγο του Θεού.
  Ο Βικέντιος γεννήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας από ευσεβείς γονείς. Ήταν ευφυέστατος και από την εφηβική του ηλικία είχε ήδη προχωρήσει στις κλασσικές σπουδές. Γύρω στο 1367 εισέρχεται στο τάγμα των Δομινικανών και ασπάζεται στο μοναχικό βίο. Πολύ σύντομα αποκτά τον τίτλο του Διδάκτορα και διδάσκει στα διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.
  Ο Αρχιεπίσκοπος της Βαλένθιας τον καλεί στην πατρίδα του και τον διορίζει Ιεροκήρυκα της επαρχίας του. Τα πλήθη τρέχουν να ακούσουν τον εύγλωττο εικοσιπενταετή διάκονο, που με τόση πεποίθηση και θέρμη κηρύττει το Λόγο του Θεού. Ο Πάπας Βενέδικτος 13ος τον καλεί στην Αβινιόν και τον διορίζει σύμβουλο και ακόλουθό του. Επισύρει το θαυμασμό και αυτού του βασιλιά των Αράβων της Ισπανίας που τον προσκαλεί στο Τολέδο. Επωφελείται της ευκαιρίας και κηρύττει το Ευαγγέλιο στους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους του Τολέδο.
  Χαρίσματα και αρετές του Αγίου είναι η βαθιά του πίστη στο Θεό και η απονεκρωμένη ζωή του. Νηστεύει σχεδόν πάντα. Κοιμάται πάνω σε άχυρα. Όταν δεν κηρύττει, βρίσκεται συνέχεια στο εξομολογητήριο. Ένα μέρος της νύχτας το περνά προσευχόμενος.
Από το βιβλίο «Τα’ αδέλφια μας οι Άγιοι» του π. Νικηφόρου Βιδάλη.